Nieuws/ Waterproducerende windmolen wint Startup Weekend /1 reactie

door: Ewald Smits
over: energie, duurzaam, innovatieprijs, werktuigbouw
op: 22 februari 2011

Een achtkoppige jury koos Water Trade als een van de winnaars van Startup Weekend. iPad Kassa en Parent Support vielen ook in de prijzen. Alle winnaars krijgen kantoorruimte bij incubator Brainport Development in Eindhoven, subsidieadvies en juridisch advies.

Water Trade ontwikkelt, produceert en verkoopt water producerende windmolens. Preciezer: het produceert een windmolen die water produceert door het condenseren van waterdamp.
De eerste twee producten zullen in maart 2011 marktrijp zijn. Potentiële klanten zijn waterleidingbedrijven op eilanden wereldwijd.
Oprichter en eigenaar is Hans van der Vliet (48) die nog op zoek is naar 650.000 euro om de stap naar massa-productie te kunnen maken. Van der Vliet was hiervoor technisch engineer en projectleider met internationale ervaring.

Ondernemer Jelle Prins (26) van iPadkassa richtte eerder de mobiele applicatiebouwer Moop.me op. Hij vindt dat sportverenigingen en andere clubs in Nederland weinig keuze hebben als het gaat om kassasystemen. iPadkassa biedt een goedkoop alternatief voor dure touchscreen-kassasystemen. De iPad wordt verbonden met het betaalsysteem, het voorraadbeheer en de administratie.
Het idee kreeg voldoende stemmen om uitgevoerd te worden.

De High Tech Campus in Eindhoven was dit weekeinde in gebruik voor het Startup Weekend. Startup Weekend begon in 2007 in Seattle als een initiatief van de Kauffman Foundation. Deze stichting zet zich in voor het stimuleren van ondernemerschap wereldwijd.
Deelnemers aan Startup Weekend zetten binnen 54 uur een onderneming op. In Eindhoven onstonden dit weekeinde dertien nieuwe ondernemingen.

Reageren via Facebook