Waterstofraceteam TU Delft racet als eerste tegen benzineauto’s /reageer

Waterstofraceteam TU Delft racet als eerste tegen benzineauto’s

Forze gaat met zijn nieuwste waterstofauto als eerste ’schone’ auto de strijd aan met benzineauto’s. Deze primeur zal plaatsvinden tijdens de Supercar Challenge, tijdens de GAMMA Racing Day op het TT circuit in Assen. Het waterstofraceteam van TU Delft maakt ook bekend dat het een nieuwe hoofdsponsor heeft: PitPoint clean fuels, de producent en leverancier van schone brandstoffen.

Ultieme circuitracer

PitPoint heeft de intentie om zich voor langere termijn aan het team te verbinden. Behalve een financiele component, behelst de samenwerking ook nadrukkelijk een kennisuitwisseling. Het sponsorschap zorgt ervoor dat Team Forze, dat uit zeventig getalenteerde studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft bestaat, zich verder kan ontwikkelen. “We zijn blij met de nieuwe sponsor”, zegt Rick Everaert, teammanager bij Forze. Het raceteam kan dankzij het sponsorschap verder met de ontwikkeling en productie van de Forze VII, de nieuwste raceauto van het team uit Delft. “In juni rolt deze van de band af en is hij klaar voor circuitraces”, zegt Everaert. Het gaat om de ultieme circuitracer op waterstof, waarmee het team nog dit jaar als eerste uitstootvrije auto de strijd aangaat tegen benzineauto’s op een circuit (zie ook de website van Forze voor specificaties). Het design van de Forze VII is aanzienlijk verbeterd.

Super Car Challenge

De Supercar Challenge is in 2001 gestart voor GT’s en toerwagens, Vanaf 2012 zijn daar de Sportcars en prototypes aan toegevoegd in de groep Superlights. Op 6 en 7 augustus, tijdens de GAMMA Racing Day op het TT circuit Assen, zullen deze supersnelle Sportscars het tegen elkaar opnemen. Dick van Elk, organisator van de Supercar Challenge, is verheugd met de deelname van Team Forze. “Het is een mooie uitbreiding van het deelnemersveld, waarbij Forze laat zien wat de enorme potentie is van waterstof als schone brandstof. Dit is een goede manier om hier aandacht voor te vragen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.