Reacties/ Winnende bedrijven laten klanten meepraten printlink


carlito (12 juli 2007, 08:49)

Hi Ewald, dit is inderdaad een mooie trend. Ik denk echter dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat er een model is was stand kan houden. Het prijsvraagmodel lijkt me moeilijk vol te houden als aan de 'klantenkant' alleen de winnaars er iets aan hebben. Ik ben benieuwd of deze trend (ik noem het crowdsourcing) echt zal leiden tot een businessmodel wat stand houdt en niet zal overwaaien als trend.
Het voorbeeld van Dell doet me soms het laatste vrezen. De ideeën (en kritiek) die nu op IdeaStorm komen te staan waren al lange tijd te vinden op blogs en in fora. Je hebt dus niet per se een hip systeem nodig om je klanten bij innovatie te betrekken.
Zeker iets om in de gaten te houden... (mijn blog: www.crowdsourcingdirectory.com)

Ewald Smits (12 juli 2007, 10:08)

Crowdsourcing, wat een prachtige term, Carlito!

En ja.. ik denk dat je gelijk hebt als je stelt dat het prijsvraagmodel niet lang stand zal houden. Maar dat zegt natuurlijk niks over het fenomeen 'open innovatie'.

RubenRobert (5 september 2007, 15:18)

Ewald: Ik lees zojuist je artikel over Dell Ideastorm. Dell is inderdaad een van de voorlopers van de snel groeiende trend Open Innovatie.

Geinspireerd door een van de gebruikers van ons Open Innovatie Platform http://www/Fellowforce.com hebben wij vorige week een Innovatie Widget geintroduceerd. Daarmee kan, zoals Dell, elk bedrijf (groot en klein) een ideeenbus openen. Deze basis functionaliteit is gratis, en de PLUS faciliteiten zoals: promoten, raten, open discussie, toevoegen productlijsten, enzovoort is vanaf 1 oktober beschikbaar.

Ik ben benieuwd naar jou feedback op deze nieuwe functionaliteit.

RR -- founder Fellowforce

Ewald Smits (6 september 2007, 13:57)

RubenRobert: Dank voor de tip, zie dit berichtje

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje