Winnende startups op handelsmissie naar Sint Maarten /reageer

Winnende startups op handelsmissie naar Sint Maarten

Een delegatie van ondernemers en investeerders start vandaag met een handelsmissie naar Sint Maarten. De missie (Build Back Better) is een initiatief van de Haarlemse ondernemers Jildou Steensma en Valerie Vallenduuk, EY Caribbean, United Nations Development Programme (UNDP) en de Nederlands-Caribische Kamers van Koophandel om iets te doen voor het getroffen eiland.

Op 17 en 18 maart vindt de zogenoemde SXM Do-Tank plaats. Dit is een hackathon waarin multidisciplinaire groepen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor diverse problemen op het eiland. “Het doel is om een bijdrage te leveren aan de economie en het meer veerkrachtig maken van het eiland”, zegt organisatrice Valerie Vallenduuk. “Een volgende orkaan kan dit jaar nog komen”

Op 19 maart verzorgen Present Your Startup Caribbean en de Nederlands-Caribische Kamers van Koophandel matchmaking tussen deelnemende bedrijven, ondernemers en lokalen. Het doel is waardevolle relaties te leggen voor de ondernemers van Sint Maarten, het Nederlands Caraïbisch eiland dat afgelopen jaar zwaar werd getroffen door orkaan Irma.

Innovatieve startups

Ondernemers Aleksandra Dragozet (Sea Going Green, Amsterdam), Marlon Kock (Bini Travel, Aruba) en Erwin Meijboom (Slow Mill, Rotterdam), alle drie eigenaar van een innovatieve startup, gaan als prijswinnaars van de DO Challenge mee op handelsmissie. Sea Going Green geeft adviezen om duurzaam toerisme te realiseren, Bini Travel heeft een bandje ontwikkeld voor de toerismesector waarmee je op alle plekken op een eiland kan afrekenen en Slow mill wekt via een systeem met een waterwiel in de zee energie op. De Haarlemse investeerder Nick Stals bekostigt de reis- en verblijfkosten voor deze innovatieve startups, die van grote waarde kunnen zijn voor Sint Maarten. 

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.