Zelfstroom gaat samenwerking aan met Belgische infrastructuurinvesteerder TINC /reageer

Zelfstroom gaat samenwerking aan met Belgische infrastructuurinvesteerder TINC
  • door: Redactie Sync
    over: duurzaam, bedrijfsgroei
    op: 1 juli 2022
  • Belgische investeerder TINC doet kapitaalinjectie Zelfstroom

  • Verhuurder van zonnepanelen steekt investering van € 5 miljoen in verdere uitrol proposities

Het duurzame energiebedrijf Zelfstroom gaat per direct een samenwerking aan met TINC, een infrastructuurinvesteerder die genoteerd staat op Euronext Brussel. Binnen de samenwerking investeert TINC vijf miljoen euro in Zelfstroom. De organisatie uit Den Bosch versnelt met deze investering de huidige projecten en het verder ontwikkelen van nieuwe proposities. Daarmee vergroot Zelfstroom haar positie op de Nederlandse zonnepanelen markt en blijft ze de gevestigde marktleider.

De samenwerking ligt volledig in lijn met de focus op de decentrale energietransitie vanuit de Autobinck Group, de eigenaar van Zelfstroom. Zo optimaliseert laatstgenoemde met de initiële investering van vijf miljoen euro allereerst haar dienst, waarmee particulieren en mkb’ers door het huren van zonnestroomsystemen hun pand laagdrempelig kunnen verduurzamen. Vervolgens zet de Bossche organisatie met de financiële injectie in op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe verhuurconstructies, voor bijvoorbeeld warmtepompen, accu’s en spouwmuurisolatie.

Grootse plannen
“Ik ben enorm trots op de samenwerking met een toonaangevende partner als TINC, omdat het in mijn ogen het succes en de betrouwbaarheid van onze organisatie bevestigt”, zegt Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom. “Met onze toegankelijke verhuurconstructies willen wij de energietransitie versnellen en de aarde schoner doorgeven. Die ambities kunnen wij door deze samenwerking en kapitaalinjectie nog beter waarmaken. TINC past als partner dan ook helemaal bij de grootse plannen die Zelfstroom heeft.”

Stéphanie Dobbelaere, Investment Director Energietransitie bij TINC, vult aan: “Deze investering past binnen de ambitie van TINC om als actieve investeerder innovatieve oplossingen te steunen die de energietransitie versnellen en de energieonafhankelijkheid bevorderen. We waarderen ten volle dat het concept van Zelfstroom beantwoordt aan de sterke vraag van gezinnen naar lokale stroomproductie met stabiele prijzen en dat hiervoor geen beroep wordt gedaan op steunmechanismes of subsidies. Dit vormt de basis voor sterke groeivooruitzichten voor het concept van Zelfstroom.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.