Zelfstroom neemt Atama Solar Energy over /reageer

Zelfstroom neemt Atama Solar Energy over

Duurzaam energiebedrijf Zelfstroom heeft installatiebedrijf Atama Solar Energy in Elst overgenomen. Zelfstroom en Atama werken al jaren intensief samen, specifiek voor installaties in (Zuid)oost-Nederland. Met de overname versterkt Zelfstroom haar landelijke installatiecapaciteit en verstevigt de positie als marktleider op het gebied van zonnepanelenverhuur in Nederland.

Nederland staat voor een enorme verduurzamingsuitdaging, terwijl investeren in woningverduurzaming voor veel huishoudens financieel niet haalbaar is. Juist deze huishoudens worden het hardst geraakt door de huidige hoge energieprijzen en hebben behoefte aan een oplossing. De huuroplossingen van Zelfstroom maken verduurzaming voor meer huishoudens toegankelijk. Dat komt ook ten goede van de versnelling van de energietransitie.
De overname van Atama sluit aan op de strategie van Autobinck Group, de eigenaar van Zelfstroom. Die strategie richt zich ook op het versnellen van de decentrale energietransitie. Met deze overname is Zelfstroom voorbereid op de groeiende vraag naar zonnepanelen in Nederland.

Ambities waarmaken

“Ik ben erg trots op deze overname, omdat we hierdoor nog beter kunnen voldoen aan de enorme vraag naar zonnepanelen”, zegt Pieter Bakhuis, CEO van Zelfstroom. “Atama staat voor expertise, vakmanschap en een sterk lokaal merk. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van Zelfstroom en Atama mogelijkheden biedt voor verdere professionalisering en voor doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers.”

Allard Dijkstra, voormalig eigenaar van Atama: “Al vanaf het eerste gesprek voelde het goed. Met Zelfstroom hebben we een partij gevonden waarmee we onze ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland kunnen realiseren. Ik zie deze overname dan ook als een bevestiging van onze kwaliteit en expertise en voorzie een mooie toekomst voor onze huidige en toekomstige klanten en medewerkers.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.