Zitten is het nieuwe bewegen /3 reacties

Zitten is het nieuwe bewegen

Hij lijkt meer op een standaard voor bladmuziek, maar de LimbIC is in werkelijkheid een bureaustoel. Een speciale welteverstaan, want het ding zorgt ervoor dat de gebruiker de hele dag beweegt. Ter bevordering van de werklust, omdat de stoel het lijf en de emotie stimuleert, zeggen de ontwikkelaars.

Waarom forceren bureaustoelen ons stil te zitten, vroeg Patrik Künzler zich zes jaar geleden af, toen hij begon aan de ontwikkeling van een nieuwe stoel. Een stoel zou juist kleine bewegingen moeten stimuleren om de bezitter fit en bij de les te houden. Hij wierp de conventie overboord dat een stoel een platte rug en zitting moet hebben en begon met de ontwikkeling van iets nieuws, iets beweegbaars. Het resultaat is de 8.500 dollar kostende LimbIC chair, die vorig jaar werd geintroduceerd en nu internationaal aanzien begint te verwerven. Omdat de stoel ergonomisch is en lichaam en geest stimuleert.

Verlengstuk

Hij lijkt meer op een standaard voor bladmuziek.De stoel is gemaakt door Inno-Motion, een bedrijf uit Zurich dat wordt gerund door Künzler. Hij startte het bedrijf na een studie aan het MIT in Boston, alwaar hij ontdekte dat met nieuwe materialen een nieuw type stoel realiseerbaar moest zijn. De stoel acteert als een verlengstuk van het lichaam. Elke natuurlijke (werk)beweging, zoals het opnemen van de telefoon of het bewegen van de muis, wordt moeiteloos opgevangen en laat de gebruiker natuurlijk en vloeiend bewegen.

“I could sit and concentrate for extended periods of time even with my acutely herniated disc”, zegt een financieel expert op de website van InnoMotion. “With other chairs, this used to be impossible.”

Reageren via Facebook

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter