Reacties/ Zonne-energie wordt goedkoper, nu echt printlink


Michiel (18 april 2011, 10:50)

Wat ik in dit artikel mis is het onderscheid tussen grootmarkt en consumentenmarkt. Kunnen wij als consument ook meegenieten van de kostendalingen, zo ja is deze net zo groot als bij de groene energiereuzen of moet daar nog een nuanceverschil in aangebracht worsen?

Rokel (18 april 2011, 12:37)

Uiteindelijk is elk zonnepaneel goedkoper dan een leverancier. Dat geldt nu al, zelfs zonder subsidie.
Het probleem is dat ik dan als particulier eerst even 5 tot 10 duizend euro moet aftikken en dan maar moet hopen dat er zonder schade, diefstal, verhuizing, defecten, prijsschommelingen en andere risico's na 15-20 jaar nog steeds stroom uit m'n paneeltjes komt.
Voorts meen ik ook dat er over 5 jaar zonnecellen op de markt komen die je achteloos op je zonnescherm en schuurdeur plakt verbonden met een stapeltje accu's in de meterkast waar je de winter mee doorkomt.

"Ja kleinzoon, vroeger deed opa stinkende en brandbare vloeistof in z'n auto en kwam er elk jaar iemand naar een metertje in de kast kijken"

floris256 (18 april 2011, 19:45)

10 jaar geleden kocht ik zonnepanelen. Ik kreeg 60% subsidie op de aanschafprijs. Intussen zijn panelen groter, efficienter en goedkoper geworden. Op dit moment betaalt men minder voor zonnepanelen dan ik indertijd met subsidie! Toch ben ik blij met m'n paneeltjes. Ze brengen 60% van mijn stroomverbruik op, jaar in, jaar uit, en tariefsverhogingen van de elektraboer of energiebelastingverhoging, daar schater ik om! Het rendement op de investering is 8%, belastingvrij.

RichardvG (28 juni 2011, 16:21)

En zonne-energie kan nog veel goedkoper, als de overheid dit stimuleert! Zonne-energie moet voor iedereen betaalbaar en eenvoudig te regelen zijn. De Nederlandse overheid doet echter nog veel te weinig om gebruik van zonne-energie te stimuleren en daar wil Natuur & Milieu samen met jou verandering in brengen. Doe mee en teken nu de petitie op http://www.zonzoektdak.nl.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje